HTML

invalidfrequency

default like/dislike blog

A sorozat: Blue Bloods

invalidfrequency 2010.10.28. 23:27

Majd egy évtizeden keresztül röhögtünk egy szemtelenül dús bajuszkölteményen, miközben szép lassan Thomas Magnum ikonná vált. Azok akik jól ismerik a sorozatot, és kedvelték a színészt, biztosan nem lepődnek meg ha elárulom: Attól a pillanatól kezdve várom a Blue Bloods című sorozatot, mióta még névtelen pilot kezdemény korában felvillantotta Tom Selleck nevét a casting listából.

A sorozat most az ötödik résznél tart és bár a nézettsége folyamatosan nő, engem csak a harmadik epizód környékén sikerült megragadnia. Maga a pilot, egy mesterien kivitelezett de mérhetetlenül bután megírt történetettel indított. A többgenerációs rendőrdinasztia, egy - már a nyolcvanas években is elcsépeltnek ható - óvodás szintű bűnügy megoldása kapcsán kerül bemutatásra. A kémia nem nagyon akar működni és mi csak gyanúsan pislogunk a képernyőre. Találgatjuk, minek szerepel Tom Selleck egy ilyen sorozatban, hacsak nem azért, hogy színészi játékával elvigye a hátán az egész kompániát. A baj sajnos az, hogy az általa megformált karakternek szinte semmi oka középpontban lennie. Erőltetett kapcsolatokkal próbálják érdekessé - vagy inkább értékessé -  tenni, miközben a sorozat elenyészik a nevetséges klisék tengerében.

Aztán történik valami. Selleck morog kicsit a forgatókönyv miatt, a showrunner lecserélődik, majd a harmadik résztől végre kezd beérni a sorozat. Végre összeáll a kép és a nap végén hátradőlve nyugtázzuk: a remek színészek végre nem csak tökéletesen fényképezett bábukat kell hogy dróton rángassanak. A kedves írók végre értelmes forgatókönyvet tolnak a sínylődő Blue Bloods segge alá. A főszereplők szerethetőbbé, a nyomozásra rendeltetett szál felnőttek számára is szórakoztatóvá válik. Tom Selleck még mindig zseniális bár a karakter jellege még mindig erősen vitatható.

Az első részek megrendítő bugyutasága után, üdítő a változás. A Blue Bloods egy igen erős krimi/dárma. Reméljük kitart a tehetség és lelkesedés az évad végéig.

Érdekesség: Végre Mark Wahlberg tesója, Donnie is reflektorfénybe kerül. Tegyük hozzá, megérdemli.

 

Adjunk pontokat mert anélkül sírni fog a szomszéd kisfiú: 10/7



 

 

Címkék: sorozat cbs magnum tom blue wahlberg donnie bloods selleck

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://invalidfrequency.blog.hu/api/trackback/id/tr812406650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása